Kalkon- & Tomatpasta med Fetaost


Min kärlek till pasta har väl inte någon riktigt kunnat missta sig på och här hemma är det pasta som är snabbmaten.
I stressen kring jul med julmatsplanering, julgodiskokande och sena julklappsinköp så känns det skönt att bara svänga ihop en god pasta till middag.

Den här pastan är med kalkon i en underbar tomatsås tillsammans med en massa god fetaost.
Enkelt och gott.



Recept
ca 4-6 portioner

500 g/1 pkt pasta penne

200 g rökt kalkon (skivat pålägg)
2 burkar mutti finkrossade tomater
1 stor röd lök
2 nävar babyspenat
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 krm salt
1 tsk svartpeppar
1 hönsbuljongtärning
2 msk tomatpuré
2 msk hackad basilika (färsk/fryst)
1 tsk oregano (torkad)
2 tsk socker
2 dl vatten
150 g fetaost

Gör så här:
1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det mjukt och glansigt i olivoljan utan att det får färg.
2. Strimla kalkon och hacka babyspenaten och fräs tillsammans med löken.
3. Tillsätt passerade/krossade tomater, socker, tomatpuré, hönsbuljongtärning, vatten och örter. Låt allt puttra samman ca 20 minuter. Rör då och då i såsen. Smaka av med salt och peppar.
4. Under tiden såsen puttrar så koka pastan efter anvisningar på förpackningen. Häll av vattnet och rör ner i tomatsåsen. Blanda väl och låt puttra ihop i nån minut.
5. Skär fetaosten i tärningar och rör ner precis innan servering.
6. Servera med något gott bröd och eventuellt lite riven parmesan efter tycke.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229