Kycklingpasta med timjan och chipotle


Chipotlepaste är något som är otroligt gott att smaksätta diverse såser, grytor, pastasåser eller dressingar med. Jag själv har alltid en burk ståendes i kylen för man vet aldrig när man vill använda den. Har du inte testat den så gör det! Chipotlepaste finns i tacohyllan i affären.

Pastasås har jag faktiskt aldrig använt den till men fick lite inspiration av min mamma som hade använt den just till det. Hon hade använt den till en pastasås med bacon och kantareller och detta blev tydligen väldigt gott. Nu är det tyvärr så att här hemma gillar vi varken bacon eller svamp så det fick bli att göra en pasta med annat i.
Men gillar ni bacon och kantareller så testa gärna det.

Nu blev det istället en kycklingpasta med timjan och chipotlepaste som lagades här hemma och det blev verkligen supergott. Om du vill ha andra saker i än i min pasta så byt bara ut grönsakerna eller köttet mot vad du själv gillar eller har hemma i kylen.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
4-5 port

500 g pasta barilla tortiglioni (1 pkt) eller någon annan pastasort

400 g kycklingfilé
1 röd paprika
1 röd lök
½ purjolök
2-4 vitlöksklyftor
1-2 msk chipotlepaste (smaka av)
1 msk tomatpuré
2 msk rött vin (matlagningsvin t ex)
svartpeppar
paprikapulver
hackad timjan
100 g philadelphiaost naturell
4 dl matgrädde
1 dl riven parmesanost
1 hönsbuljongtärning
Olivolja till stekning

Gör så här:
1. Hacka, strimla och pressa i paprika, purjo, rödlök och vitlök i en gryta och fräs i olivolja tills purjon har blivit mjuk.
2. Tillsätt chipotlepaste och tomatpuré och fräs i nån minut.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och låt såsen puttra ihop i några minuter.
4. Koka pastan. Häll av vattnet och häll över pastan i grytan med såsen. Blanda väl och låt puttra ihop sig i nån minut.
5. Servera direkt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229