Kycklingpasta med Vitt Vin, Oregano & Spenat

Pasta, pasta och ännu mer pasta!
Jag skulle nog kunna äta olika pasta varje dag om det vore så!
Jag tröttnar verkligen aldrig på pasta.
Förutom smaken så är nog enkelheten att bara svänga ihop någonting utifrån vad som finns i kylskåpet det bästa och det blir ju alltid lika gott.

Den här pastan är gjord på kyckling, paprika, vitlök och spenat och med en sås av philadelphiaost, parmesan, vitt vin, buljong, färsk oregano och grädde. Ganska så få ingredienser men så gott!

Nu är det faktiskt inte så att jag öppnar en flaska vitt vin för att ha lite i en pastasås. Har man en öppnad flaska så kan man ju använda den annars så kör jag på matlagningsvin som håller i en evighet i kylen.

Självklart kan man byta ut lite saker eller lägga till som man själv vill även i den här pastan.
Löken kan bytas mot rödlök eller purjolök.
Kycklingen byts lätt ut mot qournbitar,qournfiléer eller kalkon.
Philadelphiaosten kan du byta mot 1 dl creme fraiche men pastan blir inte riktigt lika krämig då.

Så bjud familjen eller vännerna på en enkel men väldigt god pasta i helgen. Servera gärna tillsammans med något gott bröd eller varför inte Bruschetta med tomat.




Recept
6 portioner

500 g/1 pkt Barilla Tortiglioni eller annan pastasort

ca 700 g kycklinginnerfilé/kycklingfilé
2 msk olivolja + 1 msk smör/margarin till stekning
1 paprika (½ röd & ½ gul för färgens skull)
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
1 näve färsk babyspenat (ca 20 g)
1 dl vitt vin
1 hönsbuljongtärning
100 g philadelphiaost naturell
4 dl grädde
1 ½ dl parmesan
1 kruka färsk oregano
½ krm salt
1-2 tsk svartpeppar


Gör så här:
1. Skär kycklingen i mindre bitar och hacka lök, paprika och babyspenat. Lägg alltihop i en gryta eller djupare stekpanna och pressa ner vitlöken. I med olivolja och lite smör och fräs tills kycklingen är helt genomstekt.
2. Häll i vitt vin och hönsbljongtärningen och blanda runt tills tärningen lösts upp helt.
3. Rör ner philadelphiaosten och rör om tills den har smält till en krämig sås. Salta och peppra.
4. Häll i grädden och hacka eller klipp sedan oreganon och rör ner den.
5. Sedan river du och rör ner parmesanen och låter det hela puttra ihop i några minuter.
6. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll av vattnet. Rör ner pastan i såsen och låt puttra i ca 2 min medans du vänder runt pastan i såsen.
7. Servera direkt.

Gillar

Kommentarer