Majsbröd med kyckling och vitlöksyoghurt


Ganska länge så har jag haft en liten påse med majsmjöl ståendes i min lilla skafferilåda. Varje vecka det senaste har jag tänkt att nu måste jag bara baka nåt med det mjölet och nu så blev det äntligen av.

Jag gjorde majsbrödet i form av frallor, hamburgerbröd eller vad man nu vill kalla det och tanken med det hela var att just använda det som någon slags burgare. I slutändan blev det en kycklingburgare eller kycklingsandwich eller vad man nu ska kalla det, med ugnsbakad kyckling, sallad, avocado, paprika, tomat och vitlöksyoghurt med timjan.

Vitlöksyoghurten rör du snabbt ihop med ca 250 g grekisk/turkisk yoghurt, 2 vitlöksklyftor och lite hackad färsk timjan.

Kycklinginnefiléerna är kryddade med salt, peppar och paprikapulver. Lite olivolja på och in i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

Det här brödet ska ätas färskt så ifall du inte ska använda det samma dag som du bakar det så frys in det.

Så om du ännu inte har bestämt vad du ska laga för mat till helgens mys så tycker jag att du ska testa det här.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
ca 6 majsfrallor

25 g jäst
2 dl mjölk
2 msk rapsolja
1 ½ msk ljus sirap
½ tsk salt
1 ½ dl majsmjöl
4 dl vetemjöl
1 tsk gurkmeja

1 uppvispat ägg till pensling
Chiliflakes till garnering

Gör så här:
1. Värm mjölken till fingervarmt 37 grader.
2. Smula jästen i bunke och tillsätt lite av mjölken och rör tills jäten löst upp sig. Häll i resten av mjölken och olja och sirap.
3. Blanda majsmjöl, vetemjöl och salt och här sedan i det i degspadet lite i taget och blanda väl. Knåda ihop degen lite så allt är riktigt blandat.
5. Jäs degen i bunken under bakduk i 45 min.
6. Knåda degen mycket väl och dela sedan i bitar som du rullar till runda bollar och lägger på en bakplåt med bakplåtspapper.
7. Jäs under bakduk i 45 min.
8. Pensla med ägg och strö över chiliflakes.
9. Grädda i mitten av ugnen i ca 8-10 min i 225grader.

Receptet på majsbröden kommer från början ifrån ICA men jag har ändrat lite på det.

Gillar

Kommentarer