Marabou Mjölkchokladfudge



I Fredags lade jag ju upp receptet på vit choklad- och polkagrisfudge och nu kommer ännu ett fudgerecept.
För alla er som gillar Marabou mjölkchoklad kommer här ett riktigt gott recept på fudge med just marabou mjölkchoklad i.

Vi hade den här på godisbordet på jul men den passar ju verkligen när som helst.
Den är ju så enkel att göra också så man kan ju göra en liten laddning så har man till hela helgens mys.




Recept

2 1/4 dl strösocker
2 1/4 dl vispgrädde
1 ½ dl ljus sirap
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
150 g marabou mjölkchoklad

Gör så här:
1. Blanda socker, vaniljsocker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör om lite då och då.
2. Ta kastrullen från värmen. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint. Lägg ner det i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat.
3. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm som du klätt med bakplåtspapper, det blir enklare att få upp den sedan då du bara behöver lyfta i pappret. Låt svalna en stund och sätt in i kylen. Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229