Mini Snickerskladdkakor (eller kladdiga snickersmuffins)

Det finns något som lockar mina smaklökar lite mer än något annat när det kommer till sötsaker och det är jordnötschoklad i alla dess former.

Snickers, amerikanska reeses peanutbuttercups m.m.
Bara jordnötter är inte så intressant utan det är när de kommer i kombination med choklad som det hela blir helt otroligt gott. Enligt mig.
Har ännu inte testat marabous nya jordnötschoklad men den står högt uppe på listan kan jag väl säga.

Så om man nu tycker om dessa smakerna såpass mycket som jag faktiskt gör så borde man ju baka med dem lite oftare kan tyckas. Det har bara inte blivit av av någon anledning. Men nu så!

Härom dan blandade jag i en klick jordnötssmör i chokladglassen och höll på att dö den goda choklad och jordnötssmörsdöden. Så jäkla gott var det.

Idag så fick jag ett ryck och var tvungen göra något annat med den lockande lilla jordnöttsmörsburken i kylen så det fick bli till att baka ihop de godaste av de godaste små mini snickerskladdkakorna. Helt sinnes goda blev de måste jag säga.

Choklad. Kola. Jordnötter. Kladdkaka.




Recept
ca 12 st

100 g margarin
2 ägg
2 ½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g mörk choklad (t.ex marabou mörk)
2 msk jordnötssmör

½ burk Dulce de Leche/karamelliserad mjölk
Två nävar jordnötter

Gör så här:
1. Smält margarinet och hacka chokladen. Lägg i chokladen i margarinet tills den har smält och rör även ner jordnötssmöret.
2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt.
3. Blanda de torra ingredienserna och vispa dem sedan med det margarinchokladen och socker- och äggblandningen.
4. Fyll muffinsformar till ungefär 2/3 med smet eller kletig deg som det mer liknar. Gör ett hål i mitten av smeten i varje form och klicka i en tesked dulce de leche i varje hål. Strö sedan över lite jordnötter över varje form.
5. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Låt svalna.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229