Pasta "Carbonara"

Som ni kanske förstår så blir det en hel del pasta här hemma. Det är ju så enkelt att svänga ihop och blir alltid gott.

Detta är min variant av pasta Carbonara så som vi äter den här hemma. Med sojabacon och utan ägg.
Hoppas det smakar!

Recept
5-6 portioner

500g pasta bavette (barilla)
1 påse sojabacon hälsans kök 240g
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
2 tsk svartpeppar
1 krm vitpeppar
2 msk vitt vin (zeta matvin)
2 krm herbamare örtsalt
1 dl riven parmesan
5 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1/2 umamibuljongtärning
1-2 dl gröna ärtor
2 msk olivolja + lite smör till stekning

Gör så här:
1. Hacka lök & pressa vitlök och lägg i en stor gryta och fräs i olivoljan tillsammans med sojabaconet tills löken mjuknat.
2. Krydda med alla kryddor. Fräs någon minut.
3. Häll i grädde, vitt vin, parmesan, ärtor och buljongtärningarna. Låt koka ihop i några minuter och rör om.
4. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll sedan av vattnet. Häll i pastan i grytan med pastasås och rör om väl. Låt puttra ihop i nån minut medan du rör om.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229