Pasta med Halloumi & Mango chutney

Den här pastan har från början sitt ursprung i en kycklinggryta som min mamma brukade göra när jag var yngre.
En supergod gryta med smak av mango chutney & sherry.
Nu för tiden så blir det inte så mycket kyckling här hemma så jag tänkte att jag testar med halloumi istället.
Sen i med lite pasta i grytan så blev det en pastarätt av det hela istället.
Serveras med jordnötter & lite ruccola.

Riktigt bra blev den så kommer nog laga den fler gånger här hemma.

Recept:
1msk olivolja till stekning
1 pkt halloumi (fontana)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/3 purjolök
1 stor röd paprika
1 tsk vitpeppar
1 krm salt
2 krm cayennepeppar
Några stänk tabasco
1 tsk paprikapulver
2 msk tomatpuré
3 msk sherry (vintrys medium dry)
2 msk mango chutney (sharwoods indian chutney ’mango’)
5 dl grädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl riven parmesan
1 pkt barilla bavette 500g

Gör så här:
1. Hacka halloumi, lök, purjolök, paprika & pressa vitlök och lägg i en stor gryta och fräs i olivoljan tills purjolöken mjuknat..
2. Krydda med alla kryddor och tomatpuré. Fräs några minuter .
3. Häll i grädde, tabasco, parmesan, sherry, mango chutney och buljongtärningen. Låt koka ihop i några minuter och rör om.
4. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll sedan av vattnet. Häll i pastan i grytan med pastasås och rör om väl. Låt puttra ihop i nån minut medan du rör om.
5. Servera gärna med jordnötter & lite ruccola.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229