Pasta med Skinka, Ost & Chipotle

Jag tror inte ens att jag behöver förklara vårt pastaätande något mer utan ni fattar nog hur vi äter här hemma vid det här laget.
Det är först när jag kollar på bloggen som jag faktiskt inser hur mycket det egentligen är. För jag delar ju bara med mig till er om det är något nytt recept som jag gör. Om jag lagar samma gamla pastarätter om och om igen här hemma så ser ju inte ni det. Så varvat med nya recept slinker det ner en hel del gamla godingar emellan också ska ni veta.
Det blir en hel del.

Här har jag gjort en snabb och enkel pasta där man enkelt strimlar ner påläggsskinka, paprika ,lite purjolök, majs och sedan en massa god smaksättning i form av chipotlepaste, parmesan och kryddor.


Recept
ca 4-6 port

500 g/ 1 pkt valfri pasta (t ex barilla penne)

200 g rökt skinka (skivor pålägg)
1 paprika
½ purjolök
1 liten burk majs (t ex green giant)
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbujongtärning
4 dl matlagningsgrädde
1 dl vitt vin (t ex matlagningsvin)
1 tsk tomatpuré
1 tsk sambal oelek
3 tsk chipotlepaste
1 dl riven parmesan
1 dl riven ost (t ex icas tacoost)
1 tsk paprikapulver
1 krm salt
1 tsk svartpeppar
2 msk hackad basilika (gärna färsk men fryst går bra)
2 msk olivolja + smör/margarin till stekning

Gör så här:
1. Skiva/hacka/strimla/pressa grönsaker och skinka och lägg i en gryta och fräs i lite olivolja blandat med flytande margarin tills löken är mjuk.
2. Tillsätt tomatpurén, sambal, chipotlepaste, salt, peppar och grönsaksbuljongtärningen och fräs nån minut.
3. Tillsätt vitt vin, grädde, riven ost och riven parmesan och koka ihop i 2 min.
4. Koka pastan efter anvisningarna på förpackningen och häll sedan av vattnet.
5. Häll i pastan i pastasåsen och låt puttra under omrörning i ca 1-2 minuter.
6. Servera genast och gärna tillsammans med lite bröd eller sallad.

  • Pasta

Gillar

Kommentarer