Pasta med Sojabacon & Paprika

Pasta!
Finns det något bättre i livet? Nästan inte!
Skulle jag behöva välja något att äta för resten av livet så blir det garanterat någon rätt med pasta. (Mannen min hade valt något med bröd...vi är väl lite kolhydratknarkare här hemma antar jag...)

Min senaste favoritpasta är med sojabacon. Fattar inte att jag inte testat det tidigare! Måste ha med namnet att göra...har aldrig gillat bacon. Men måste säga att jag inte tycker att det ersätter bacon utan den är mer som jag kommer ihåg smaken av rökt påläggsskinka faktiskt. Men jag vet inte riktigt. Den är riktigt god i pasta iallafall vad den nu än påminner om.


Recept
5-6 portioner

500g pasta bavette (barilla)

1 påse sojabacon hälsans kök 240g

½ purjolök (gröna delen)

1 röd lök

1 näve spenat (färsk)

1 stor röd paprika

2 vitlöksklyftor

2 msk tomatpuré

2 msk ajvar relish (ica, stark)

1 tsk sambal oelek

0,5 tsk dijonsenap

1 tsk svartpeppar

1 krm vitpeppar

2 tsk paprikapulver

2msk rött vin (zeta matvin)

2 krm herbamare örtsalt

2 msk hackad basilika (fryst)

1 dl riven parmesan

5 dl matlagningsgrädde

1 grönsaksbuljongtärning

2 msk olivolja + lite smör till stekning


Gör så här:
1. Hacka lök, purjolök, paprika, spenat & pressa vitlök och lägg i en stor gryta och fräs i olivoljan tillsammans med sojabaconet tills purjolöken mjuknat.
2. Krydda med alla kryddor och tomatpuré, ajvar och sambal. Fräs någon minut.
3. Häll i grädde, rött vin, parmesan och buljongtärningen. Låt koka ihop i några minuter och rör om.
4. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll sedan av vattnet. Häll i pastan i grytan med pastasås och rör om väl. Låt puttra ihop i nån minut medan du rör om.

  • Pasta

Gillar

Kommentarer