Potatissallad med dijonsenap & dill

Vad är mer sommarmat än potatissallad?

Midsommarafton, en dag på stranden, en solnedgång på en klippa eller en picknick på en sommaräng.

Det kan ju vara den mest perfekta maträtten att göra under hela sommaren. Lätt att variera och passar till det mesta.
Passar ju grymt bra till grillat, ta med en burk potatissallad till stranden, lägg i en baguette & perfekt till sommarbuffén.

Denna potatissalladen är perfekt att förbereda innan eftersom den bara blir godare av att stå och gotta till sig. Så vill du göra den dagen innan den ska ätas så är det inga problem. Men, den är lika god, fast på ett annat vis, lite ljummen och nygjord.


Recept
ca 6 portioner

ca 1 kg fast potatis (gärna färskpotatis)
1 ½ dl turkisk/grekisk yoghurt
1 dl majonnäs
1 ½ dl creme fraiche
½ tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
1 tsk grovmalen svartpeppar
2 krm salt
2 krm vitpeppar
1 msk frusen dill/1 litet knippe färsk dill
1 liten gul lök
1/2 purjolök (vita delen)

Gör så här:
1. Tvätta potatisen noga eller skala den. Koka potatisen i lättsaltat vatten.
2. Medans potatisen kokar så blandar du samman majonnäs, yoghurt, creme fraiche, dijonsenap, honung, dill och kryddor i en bunke.
3. Finhacka löken och purjolöken och rör ner i såsen i bunken.
4. Häll av potatisen i ett durkslag och låt dem svalna ett tag innan du skär dem i bitar. Blanda sedan ner potatisen i såsen i bunken.

Gillar

Kommentarer