Rigatoni med Pulled Beans 

Om jag bara skulle få äta en rätt för resten av mitt liv så skulle den rätten definitivt vara någon form av pastarätt.

Vad skulle du välja?

Den här pastan har jag baserat på pulled beans från hälsans kök. Det finns i frysdisken hos de flesta butiker. Pulled beans skulle jag själv säga ersätter lövbiff eller strimlat kött och du kan använda det i pasta, grytor eller bara krydda och ha i ett pitabröd.

En allsidig produkt med andra ord.

Jag har alltid ett par paket i frysen men använt den enbart i pasta hittills.

Har du testat denna produkt & vad har du lagat? Får gärna lite tips om vad mer jag kan laga med den.



Recept
4-6 portioner

500 g Pasta Rigatoni (barilla)

230 g pulled beans (hälsans kök)
3 vitlöksklyftor
1 paprika
1 röd lök
1 gul lök
20 g spenat (färsk)
2 msk olivolja eller rapsolja
3 msk tomatpuré
2 msk ajvar (druvans stark)
1tsk chipotlepaste (santa maria i tacohyllan)
1 msk balsamvinäger
1 ½ grönsaksbuljongtärning
1/2 tsk salt
2 tsk svartpeppar

1 krm rökt paprikapulver
1 krm vitpeppar
1 tsk dijonsenap (grey poupon)
1 msk svartvinbärsgelé
1 msk paprikapulver
1 dl creme fraiche
5 dl grädde
1 dl pastavatten
1 dl riven parmesan

1/2 kruka timjan

Gör så här:
1. Hacka och strimla grönsakerna och pressa vitlöken i en gryta eller djup stekpanna och fräs dem i olja tills löken är mjuk.
2. Rör ner tomatpuré, senap och kryddorna och fräs i nån minut medans du rör om.
3. Rör ner creme fraiche och rör om. Häll sedan i grädden och balsamvinäger och låt såsen puttra ihop i några minuter. Riv parmesan och rör ner den. Rör tills parmesanen smält. Låt puttra medan pastan kokar.

4. Späd ut såsen med ca 1 dl pastavatten nån minut innan pastan kokat färdigt.
5. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll sedan av vattnet och vänd ner pastan i såsen och rör om i någon minut medans det puttrar ihop.

Gillar

Kommentarer