Salamipasta


Det kanske har blivit lite mycket pasta det senaste inser jag då jag kollar tillbaka i bloggen. Men då ska ni veta att det är faktiskt ingenting mot hur mycket pasta som det egentligen äts här hemma...allt hamnar ju inte här på bloggen.

Men som jag har sagt tidigare. Pasta är min snabbmaträtt när jag inte har tid eller ork att laga något mer tidskrävande och det går ju att variera på så många sätt. Och...det går ju inte att komma ifrån hur gott det är...

Den här pastan innehåller salami och är lite mer åt carbonara/alfredohållet i smaken. Väldigt god och lätt att svänga ihop. Salamin är vanlig salami som du köper som smörgåspålägg.

Inlägg från min gamla blogg

Recept
4-6 portioner

500 g pasta
200 g vitlökssalami
1 röd paprika
½ purjolök
2 vitlöksklyftor
½ grönsaksbuljongtärning
2 tsk svartpeppar
½ dl vitt vin (matlagningsvin)
4 dl grädde
1 dl riven parmesan
2 sk svartpeppar
1 nypa vitpeppar
½ tsk salt

Gör så här:
1. Hacka, strimla och pressa i paprika, purjo, salami och vitlök i en gryta och fräs i olivolja tills purjon har blivit mjuk.
2. Tillsätt salt, svartpeppar och vitt vin.
3. Tillsätt därefter buljongtärningen, parmesan och grädde och låt såsen puttra ihop i några minuter.
4. Koka pastan. Häll av vattnet och häll över pastan i grytan med såsen. Blanda väl och låt puttra ihop sig i nån minut.

Gillar

Kommentarer