Tacopasta med vetestrimlor

Jag älskar verkligen när man hittar någon ny produkt att testa i vegodisken! För ett tag sedan låg den bara där i frysdisken och ville bli köpt.
Veganska vetestrimlor. Icas egna.
Jag brukar gilla produkter baserade på vete så det måste ju bara testas.

Den här produkten är redan kryddad och den är kryddad med i princip bara vanlig tacokrydda. Skulle gärna velat att den var lite mer "vanligt" kryddad eller okryddad för ett bredare användningsområde. Men nu fick det bli en tacopasta av den.

Kan även tänka mig att man kan använda den istället för tacofärs eller i pitabröd, libabröd eller som en tacosallad.

Även mannen som inte är vegetarian tyckte den var mums!

Recept
4-6 portioner

500 g Pasta Penne (barilla)

250 g veganska vetestrimlor (ica)
3 vitlöksklyftor
1 paprika
2 gul lök
1 liten burk majs (green giant)
2 msk olivolja eller rapsolja till stekning
4 msk tomatpuré
1 tsk chipotlepaste (santa maria i tacohyllan)
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl creme fraiche
1 burk tacosås hot (santa maria)
1/2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1 msk torkad oregano
1 krm rökt paprikapulver
1 msk paprikapulver
4 dl grädde
1 dl riven parmesan
1 dl riven tacoost (ica)

Gör så här:
1. Hacka lök & paprika och pressa vitlöken i en gryta eller djup stekpanna och fräs dem i olja tills löken är mjuk.
2. Rör ner tomatpuré, chipotlepaste, majs och kryddorna och fräs i nån minut medans du rör om.
3. Rör ner creme fraiche & tacosås och rör om. Häll sedan i grädden och låt såsen puttra ihop i några minuter. Riv parmesan och rör ner den & tacoosten. Rör tills osten smält. Låt puttra medan pastan kokar.
4. Koka pastan efter anvisningarna på paketet och häll sedan av vattnet och vänd ner pastan i såsen och rör om i någon minut medans det puttrar ihop.

Gillar

Kommentarer