Vego Kebabrulle & kebabsås



Igår lagades det kebabrulle här hemma. Eller ja inte vanlig kebab riktigt utan en Vegetarisk (lakto-ovo) variant med hemmagjord kebabsås. Verkligen en supergod och enkel vardags eller helgrätt och jag kan nog nästan garantera att den faller de flesta i smaken. Både för er som inte äter kött och er som bara vill minska lite på köttätandet.

Kebaben är vegansk kebab från Anamma. Finns i frysdisken hos välsorterade butiker. Den stekte jag i lite olivolja med en pressad vitlöksklyfta & lite paprikapulver. Den är redan färdigkryddad men jag ville ha lite extra smak på den.
Brödet är libabröd som i min butik iallafall finns i frysdisken.

I min kebabrulle hade jag lök, sallad, gurka, paprika, tomat, ruccola & kebabsås. Men man tar ju vad man själv gillar.
Receptet på min kebabsås kommer här nedan. Den är nog det närmsta jag kommit hittills i mina försök att efterlikna pizzeriornas goda kebabsås.Testar ni den får ni gärna lämna en kommentar om vad ni tyckte.


Recept
Kebabsås
Till ca 4-6 rullar

1 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
1 dl creme fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 tsk lökpulver
1 msk heinz chilisås
1 tsk srirachasås
1 tsk svartpeppar
1 krm vitpeppar
1 krm salt
1/2 tsk paprikapulver
2 msk fanta apelsin

Gör så här:
1. Pressa vitlöksklyftan i en skål och blanda i alla ingredienser. Blanda väl.
2. Ställ in i kylen gärna minst en timme innan servering så den får gotta till sig.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229