Vit choklad- & polkagrisfudge


Fudge är något som jag verkligen har fastnat för och jag har ju lagt upp några sorter här tidigare.
Nu till jul så gjorde jag faktiskt tre olika sorter: Mörk choklad- och hasselnötsfudge, vit choklad- och polkagrisfudge och marabou mjölkchokladfudge.

Nu är det ju så att fudge faktiskt inte bara passar till jul utan även på kalas eller som gotta på helgen. Så därför får ni nu recepten på fudgen så ni också kan njuta av den någon dag.

Receptet på den Mörka choklad- och hasselnötsfudgen hittar ni under kategorin godis och annat gott.Recept

2 1/4 dl strösocker
2 1/4 dl vispgrädde
1 ½ dl vit sirap
½ tsk salt
1 tsk vaniljsocker
50 g smör eller margarin
150 g vit choklad
50 g polkagrisar

Gör så här:
1. Hacka eller krossa eller mixa på bästa sätt 50 g polkagrisar ganska fint.
2. Blanda socker, vaniljsocker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och koka utan lock 15-20 min tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°. Tiden varierar beroende på hur stor kastrull man har. Rör om lite då och då.
3. Ta kastrullen från värmen. Skär smöret i tärningar och hacka chokladen fint. Lägg ner det i kastrullen och rör försiktigt tills allt är blandat. Blanda även ner polkagriskrossen.
4. Häll smeten i en form, ca 15x20 cm som du klätt med bakplåtspapper, det blir enklare att få upp den sedan då du bara behöver lyfta i pappret. Låt svalna en stund och sätt in i kylen. Skär fudgen i bitar innan den stelnat helt. Förvara svalt.

Gillar

Kommentarer