White chocolate chip cookies med mandel & kokos

Dessa fantastiska kakorna som man kan förändra i oändlighet med nya smakkombinationer.
Denna gången blev det en variant med vit choklad, hackad mandel & kokos. Jag hade även i lite ljus sirap för en knäckigare ton på kakan.

Supergoda blev de förstås och svåra att låta bli att äta mer än en av.
Vill du se fler olika sorter av den här typen av kakor så kika gärna in på kategorin "kakor-hårda".


Recept
ca 20 kakor

4 dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
50 hackad mandel
150 g smör
½ dl råsocker strö
3 ¼ dl strösocker
1 msk vaniljsocker

1 ägg

1 äggula
185 g hackad vit choklad
1 msk ljus sirap

1/2 dl kokos

Gör så här:
1. Smält smöret. (Bryner du smöret så får kakorna lite mer kolaton.)
2. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål.
3. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt.
4. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en annan skål. Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop till en deg.
5.Hacka chokladen och nötterna och blanda ner i degen.
6. Rulla kakdegen till bollar, en vanlig stor sked per boll ungefär, på en bakplåtpappersklädd plåt. Platta till med t ex en stekspade.
7. Grädda kakorna på 175 grader i 15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Låt de färdiga kakorna svalna på ett galler.

Gillar

Kommentarer

Ingajohansson
Ingajohansson,